Abonneren  Inloggen
Van onze partner Sidekix

Knallen met je nieuwjaarsmailing

25 november 2021

Heb je al nagedacht over de eerste mailing die je in het nieuwe jaar gaat sturen? “You never get a second change for a first impression”, zou Head & Shoulders zeggen. Wordt het een DM actie? Of ga je verkleed als marsmannetje in een ruimtepak bij je prospects op bezoek met een verrassend cadeau? Of nog gekker, je gaat misschien wel meerdere kanalen inzetten…

Gegarandeerd een goed idee

Wat is nu eigenlijk het moeilijkste aan het bedenken van een mailing die niet alleen opvalt maar ook concreet resultaat oplevert? Resultaat in de vorm van afspraken, of bestellingen bedoelen we dan. Laten we beginnen met het idee. En kom dan niet aan met smoesjes als ‘ik ben niet creatief’. Feit is dat iedereen creatief kan denken. Kwestie van afstand nemen van je dagelijks werk, nieuwe wegen inslaan, slim stelen en focussen op het wat en niet het hoe. Het internet staat vol met handige hulpmiddelen om creatief te denken.

Vervolgens ga je de kanalen, contactmomenten en opvolging bepalen. Uiteindelijk kom je bijvoorbeeld op het idee om een geprinte Direct Mailing te sturen waarbij de ontvanger via een QR code wordt verleid om naar een online omgeving te gaan om zijn of haar nieuwjaars-verrassing te claimen. Om deze actie te versterken stuur je ook een e-mailing uit zodat je via verschillende kanalen je prospects kunt bereiken. Het presentje wordt de volgende dag in een mooie buspack, inclusief een gepersonaliseerde boodschap, bij jouw prospect afgeleverd. En twee dagen later bel je om te informeren of het pakketje goed is aangekomen en probeer je een afspraak in te plannen voor een nadere kennismaking. Lukt dat niet dan stuur je een veel plezier met ons presentje e-mail met jouw contactgegevens voor het geval er in de toekomst wel interesse is in een nadere kennismaking. Met een slimme Google display campagne zorg je er voor dat jouw organisatie ondertussen online wel in beeld blijft bij jouw prospect.

Werk in uitvoering

Zo moeilijk is het allemaal niet! Of toch wel? Wie koopt die presentjes in, waar slaan we ze op? Hoe bouwen we die online flow? Wie gaat die leads allemaal nabellen? De echte uitdaging zit ‘m in de uitvoering! Tenzij je natuurlijk kiest voor marketing fulfilment.

Meer weten?

Weten wat we onder marketing fulfilment verstaan? Ontdek zelf de reden om te kiezen voor marketing fulfilment en neem contact op met Sidekix.