Abonneren  Inloggen
Van onze partner KYOCERA Document Solutions

Succesvolle introductie van de TASKalfa Pro 55000c tijdens Drupa 2024

4 juli 2024

Kyocera was eind mei voor het eerst persoonlijk aanwezig op Drupa. Daarmee bouwt het bedrijf verder aan het succes op het gebied van inkjetproductieprinting, een project dat twee decennia geleden begon.

Marketing manager Erik Wolthuis van Kyocera Document Solutions Nederland: ‘Toen we in 2019 onze eerste eigen inkjetproductieprinter introduceerden, hadden we al 20 jaar ervaring met het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van inkjetprintkoppen. Onze betrouwbare printkoppen worden dus al jarenlang gebruikt, zelfs door concurrenten, en hebben hun kwaliteit in de praktijk bewezen.’

Nieuw model

Het tweede Kyocera-model, de TASKalfa Pro 55000c, werd tijdens Drupa geïntroduceerd. ‘Deze commerciële high-speed inkjetoplossing is een doorbraak voor de grafische industrie, dankzij de mogelijkheid om levendige kleuren af te drukken op gecoate offset substraten. Door de speciaal ontworpen droogtechnologie wordt een vel papier slechts 1,2 seconden blootgesteld aan warmte, waarna de watergedragen pigmentinkt wordt gehecht aan het papier. Hierdoor is er een minimale impact op het gebruikte medium.’

De eerste commerciële printer van Kyocera, de TASKalfa Pro 15000c was tijdens Drupa ook aanwezig op de stand. ‘Deze productieprinter is ideaal voor transactioneel en trans-promotioneel drukwerk en het uitgeven van boeken. Het is de perfecte partner voor printserviceproviders, met afdruksnelheden tot 150 pagina's (A4 enkelzijdig) per minuut, hoge betrouwbaarheid en minimale stilstand.’

‘Drupa 2024 was een groot succes’, zegt Erik Wolthuis. ‘We zijn erg blij met de ontvangst van onze inkjetprintoplossingen en de contacten die we in Düsseldorf hebben gelegd. Via productdemonstraties konden we bovendien de efficiëntie en kwaliteit van onze modellen laten zien.’

Nu instappen in inkjet

De technologie van Kyocera biedt een betaalbare manier om nu in te stappen in inkjet. ‘De eigenschappen van onze watergedragen inkten leveren enorme voordelen op, met name op het gebied van productiviteit, uitvoerkwaliteit en afwerkingsmogelijkheden. Omdat onze modellen zeer weinig bewegende onderdelen hebben zijn storingen zeldzaam. Dat scheelt aanzienlijk in stilstand en maximaliseert de winstgevendheid. Dat is de rendementsbelofte aan onze klanten.’

Boek een demo en ontdek de gloednieuwe TASKalfa Pro 55000c

‘In ons experience center in Schiphol-Rijk kunt u tijdens een persoonlijke demo alle mogelijkheden van de TASKalfa Pro 55000c ontdekken. Ons succesvolle eerste model, de TASKalfa Pro 15000c kunt u daar natuurlijk ook uitgebreid bekijken en testen. Vanzelfsprekend kunnen we tijdens de demo uw eigen bestanden printen.’

Boek nu een demo